DJ Killo Killo (SRB)

Četvrtak, 21. septembar 2023 / 20 č.
Zappa Baza (Bulevar Vojvode Bojovića 30a)

Koncert se ostvaruje uz podršku Grada Beograda.

dj killo killo

Vojislav Malešev aka DJ/MC KILLO KILLO rođen je u Novom Sadu, 1975. godine. Zaposlen je kao pevač u Operi Srpskog narodnog pozorišta u rodnom gradu. Paralelno gaji samostalni projekat kao MC Killo Killo, u okviru kog peva preko ruts-rege ili ridim, pa čak i dramenbejs matrice, izvodeći svoju autorsku poeziju, dodajući postojećim melodijama ponekad i orijentalne nijanse, najčešće se ipak koristeći radom producenata Balkan-bita.

Godine 2007. osnovao je grupu KILLO KILLO Banda, koja izvodi žanr ridim u veoma energičnoj fuziji fanka i regea. U ulozi di-džeja, Killo Killo aktivno učestvuje u događajima u organizaciji Global Village People, udruženja iz Novog Sada koje sakuplja svu vrstu world muzike i koje je uključeno u bukiranje koncerata i programsku selekciju world music koncerata na festivalu EXIT.

Kroz muziku, Killo Killo neguje svoje transglobalno razmišljanje, zasnovano na ideji da se prilikom slušanja muzike Indije, Bliskog Istoka, Balkana, Severne Afrike i Amazonije, dostižu duhovna sreća i duševno bogatstvo. Kao DJ/MC lako podstiče ljude na ples i uživanje u modernim ritmovima kombinovanim sa različitim nasleđem Trećeg sveta, ali ponekad ume da uvede ljude i u svojevrsni meditativni trans ili stanje blisko mističnom iskustvu.

Nastupao je širom Evrope, a najviše u Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Belgiji i Švajcarskoj. Sarađuje sa velikim world music DJ imenima, kao što su DJ Click, Kosta Kostov, Dunkelbunt, Shazalakazoo, Fokus, Superstereo, Neki… Bio je odabran da nastupi na WOMEX-u u Solunu, 2012, u okviru DJ-šoukejs programa.

Kako bi se što bolje uklopio u atmosferu nastupa legende Vjea Farke Turea na 11. festivalu Todo Mundo, DJ Killo Killo je obećao da će u svom setu navjiše pažnje da posveti upravo muzici Afrike.

todo mundo 2023 logoi