Alba Karmona i Hesus Gerero (ESP)

Petak, 22. septembar 2023 / 20 č.
Jevrejski kulturni centar „Oneg Šabat” (Jevrejska 16)

Koncert se ostvaruje uz podršku Ambasade Španije i Grada Beograda.

alba karmona

ALBA KARMONA spada u najuzbudljivije glasove tradicionalne i flamenko muzike Španije. Rođena je u Kataloniji, ali su joj roditelji rodom iz Malage, zbog čega je od najranijeg uzrasta bila izložena flamenko plesu i pesmi. U svojoj dosadašnjoj, 18 godina dugoj karijeri, bila je član priznatih flamenko i džez grupa, sarađujući sa umetnicima kao što su Periko Sambeat, Čano Dominges, Maurisio Sotelo i drugi. Kao pevačica, učestvovala je u slavnom mjuziklu Flamenco Hoy! u režiji Karlosa Saure, kao i u još nekim poznatim umetničkim projektima.

U periodu od 2011. do 2018. Alba je bila glavni vokal, kompozitor i aranžer u poznatom sveženskom bendu Las Migas, nakon čega je započela solo karijeru, produbljujući i šireći svoje iskreno zanimanje za narodnu muziku Sredozemlja i tradicionalnu muziku Latinske Amerike. Njen debi-album „Alba Carmona” (2018) sadrži devet pesama, uglavnom njenih autorskih. Drugi album biće objavljen na jesen ove godine.

Godine 2022. bila je nominovana za špansku muzičku nagradu Premios Odeón za Najboljeg novog flamenko umetnika.

Takođe radi u duu sa svojim suprugom Hesusom Gererom (Jesús Guerrero), izvanrednim španskim flamenko gitaristom, sa kojim će održati svoj premijerni koncert u Beogradu. Alba Karmona godinama istražuje raznolike zvuke popularne i moderne muzike. Aktuelni Albin repertoar autorskih kompozicija proistekao je iz bogatstva usmene tradicije, upivši širog spektar španske narodne i tradicionalne muzike kao i nasleđa drugih kultura. 

todo mundo 2023 logoi