Todo Mundo slavi deseti rođendan. Iza nas je decenija ljubavi, žara, odlične muzike i oduševljene publike. Mi smo okrenuti ka različitosti i zajedništvu, egzotici i autentičnosti.

. . .

World music festival Todo Mundo je pokrenut u Beogradu, 2012. godine, sa idejom da se domaćoj publici omogući višednevno uživanje u muzici sveta, raznovrsnoj i atraktivnoj, koja dolazi iz različitih krajeva planete.

Beograd oduvek predstavlja mesto susreta različitih kultura i tradicija. Zato Beograd i jeste grad u kom se oseća širina i u kom se stranci po pravilu dobro i opušteno osećaju. U moderno doba se u Beogradu mogu čuti različiti primeri muzike sveta (world music), na zasebnim koncertima ili u okviru nekih drugačije koncipiranih manifestacija. Kako žanr muzika sveta u poslednje dve decenije ima sve više poklonika, otud je i dobar deo naše energije usmeren na negovanje ovakve ponude na kulturnoj sceni prestonice.

Festival danas organizuje Udruženje Ring Ring, dok je inicijativa pre deset godina deljena sa Domom omladine Beograda i Koncertnom agencijom LongPlay.

Muzički program festivala je do sada obuhvatio nastupe umetnika i bendova iz Evrope, Azije i Afrike, uvek se noseći idejom o promovisanju nečeg zanimljivog, drugačijeg, neobičnog… Osim što smo ugostili i neka od značajnijih world music imena, naš glavni cilj jeste aktuelnost, to jest, predstavljanje najsvežijih projekata i albuma. Tako smo, na 9. izdanju festivala (2021), imali čast da ugostimo izuzetnu italijansku pevačicu Mariju Macotu, koja je baš tokom te godine „eksplodirala” na evropskoj koncertnoj sceni, rastući u novu, veliku world music zvezdu. Među drugim, slavnim imenima, do sada smo imali: Tinariwen, Baba Zula, Muzsikás, Söndörgő, Nenad Vasilić, Divanhana…

Pored raznih muzičkih tradicija, kao i fuzija koje dolaze iz sveta, Todo Mundo je uvek otvoren i ka domaćim umetnicima, sa željom da ih podrži i predstavi gostima iz inostranstva. Tako su, do sada, na festivalu nastupali: Lajko Feliks, Naked, Pjevačka družina Svetlane Spajić, Rodjenice, Istanbul Night, Shira utfila…

Pored glavnog programa, Todo Mundo je i prostor za prateće sadržaje, kao što su izložbe (Monika i Maži, Objektivno iz Šestice), radionice (Ruska tradicionalna lutka), konferencije (Žene u world music svetu: umetnice, menadžerke, novinarke…) i drugo.

Festival Todo Mundo su do sada podržavali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd, Radio-televizija Srbije, Radio Beograd 3, Music Norway, Austrijski kulturni forum, Collegium Hungaricum, Francuski institut, Institut Servantes, Italijanski institut za kulturu, World Music asocijacija Srbije, Muzički informativni centar Srbije…

Festival je podržavan i kroz programe Kreativne Evrope.