Nogaband (SVK)

Subota, 11. novembar 2023 / 20 č.
SKCNS Fabrika (Bulevar despota Stefana 5)
nogaband

Nogaband (foto: Jakub Jančo)

NOGABAND je muzički sastav koji vodi violinista i etnomuzikolog Mihal Noga (Michal). Grupa rekonstruiše i oživljava stare stilove slovačke narodne muzike, a Mihal Noga, osim što vodi ovu grupu, radi i kao predavač i organizator muzičkih radionica.

Bend je 2020. godine objavio svoj debitantski album Stopy, koji je osvojio nagradu Radio_Head Award za Album godine (2020) u žanrovskoj kategoriji World Music/Folk. Nogaband je bio prva slovačka grupa koja je našla svoje, 22. mesto na top-listi za oktobar 2020. godine prestižnog panela Transglobal World Music Chart. Osim toga, nekoliko puta zaredom bili su visoko plasirani na listama panela World Music Charts Europe.

Album Stopy vrlo je pozitivno ocenjen i u prestižnom britanskom časopisu Songlines, a muzika je emitovana i na radiju BBC i drugim stranim medijima.

Koncert grupe Nogaband predstavljaće njihovo premijerno gostovanje u Srbiji!

Pored koncerta grupe Nogaband, Mihal Noga će dan ranije održati predavanje „Bogata i vitalna, stara muzika Slovačke”, koje je na engleskom jeziku, besplatno je i otvorenog tipa, namenjeno svima zainteresovanima.

pocket globe 2023 partneri