KEKKO FORNARELLI TRIO nastupa u Beogradu 26. Februara

Jazz pijanista Kekko Fornarelli, iako je za mnoge novo ime na i bogatoj, italijanskoj, jazz sceni, već nekoliko godina unazad skreće pažnju  na sebe svojom originalnom muzikom, bogatim harmonskim strukturama, inspiracijom postupcima moderne muzike i neoklasicizma, uz nezabilazan upliv južnoitalijanskog muzičkog temperamenta. Kekko Fornarelli će u Beogradu nastupiti sa svojim trijom, koji čine kontrabasista Giorgio Vendola i bubnjar Dario Congedo. Ovaj trio će predstaviti svoji novi album “Room of Mirrors”, koji je prošle godine objavio “Auand Records”.

Poznati italijanski jazz trubač Paolo Fresu za Fornarellija je nedavno rekao: “Dokle god budu postojali tako otvoreni muzičari, kakav je Kekko Fornarelli, jazz ce biti muzika sveta. Muzika Kekko Fornarellija osobena muzika je, melodijski bogata  i podseća na neke forme modernog jazza, ali aranžirana na njemu svojstven  način, koji ga čini jednim od najzanimljivijih mladih pijanista današnjice.

Posle nastupa širom Evrope i Azije, ovaj jazz trio će nastupiti u Studiju 6 Radio Beograda, u utorak 26. februara u 21.00. Ovim nastupom  započinje koncertna sezona  u legendarnom Studiju 6, u 2013- godini, gde će svakog meseca biti održan  po jedan koncert, uz prisustvo publike, koji će direktno prenositi Treći program Radio Beograda i RTS Digital.

Dolazak Kekko Fornarelli trija u Beograd (i dan pre toga u Niš) omogućili su Italijanski Institut za Kulturu u Beogradu i organizacija “Puglia Sounds”, koja pomaže gostovanja umetnika iz Italijanske regije Pulja širom sveta, u saradnji sa Asocijacijom “Ring Ring” i Trećim programom Radio Beograda.

Leave a Comment